BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Mire figyeljünk a téli hónapokban?

Casco 2018. 02 12.

“Közeleg a tél” - hangzik a népszerű sorozat, a Trónok Harca egyik tételmondata. Magyarországon napjainkban ennek külön jelentése van, hiszen a január első hetét jellemző, már-már tavaszi időjárást felváltani látszik az igazi téli hideg, hóval és jéggel. Ezért úgy döntöttünk, összeszedjük, hogyan maximalizálhatod saját és környezeted biztonságát a téli hónapok alatt.


Vigyázat, csúszásveszély!

Ez a mondat akár a tél szlogenje is lehetne. Nem csupán a közutak válnak csúszóssá, hanem a járdák és kültéri lépcsők is. Ez azt jelenti, hogy akár a boltba sétálva is érhet minket sérüléssel fenyegető baleset. Szerencsésebb esetben megússzuk néhány karcolással, rosszabb esetben azonban akár csonttörést vagy fejsérülést is szenvedhetünk a csúszós járdafelületek miatt.Ennek megelőzéseként a házunk előtt érdemes sóval, homokkal, faforgáccsal vagy hamuval felszórni a lépcsőket, illetve a járdát, így mi magunk sem, illetve az ott közlekedők sem fognak elcsúszni. Továbbá, ha azt tapasztaljuk, hogy a lakókörnyezetünkben, szomszédságunkban erre nem fordítanak kellő figyelmet, értesíthetjük a helyi önkormányzatot, akik elláthatják a környék balesetmentesítésének folyamatát.

Az enyhe tél veszélyesebb az utakon, mint a fagyos hidegek

Korábban már írtunk arról, hogy a téli gumik használata mennyire fontos a hideg hónapok beköszöntével. A baleset-megelozes.eu által közölt cikk alapján azonban azt is láthatjuk, hogy az enyhe tél azt az illúziót keltheti az autóvezetőkben, hogy biztonságosak a körülmények, ezért nyugodtan vezethetnek úgy, mintha éppen nyár lenne. Ennek következtében több a baleset az enyhe téli idő alkalmával, mint a fagyos utakon.


Az elővigyázatosság fontos, ahogyan egy jó biztosítás is

A fenti tanácsok gyalogosok és autósok számára egyaránt fontosak, hiszen saját és környezetünk testi épségének megóvását szolgálják. A legjobb azonban, ha a megelőzés mellett megkötjük a megfelelő biztosításokat is, hiszen ezzel még arra az eshetőségre is van tervünk, ha az elővigyázatosságunk ellenére mégis baleset ér minket a téli hónapokban.

Egy általános lakásbiztosítással felkészülhetünk arra az esetre, ha elfelejtettük letakarítani a házunk előtt a járdát, és valaki ott megcsúszva sérül meg - az ezzel kapcsolatos részleteket azonban érdemes a biztosítóddal tisztáznod. Ha pedig a közúti balesetektől tartasz, érdemes elolvasnod a casco-biztosításról szóló cikkünket.

Reméljük tudtunk segíteni a balesetmentes tél megteremtésében, illetve a megfelelő biztosítás kiválasztásában. Ha további kérdéseid lennének a különféle kockázati tényezőkkel és az ezekre megalkotott biztosítási konstrukciókkal kapcsolatban, fordulj szakértő kollégáinkhoz, akik készséggel segítenek majd Neked!


 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Casco

Segítünk eligazodni a gépjármű-biztosítások útvesztőjében

2018. 07 31.

Mivel az autó a legtöbb háztartás második legértékesebb tulajdona, ezért nyilvánvalóan kiemelt értéket képvisel. A kiemelt értékeinket pedig kiemelt figyelemmel tüntetjük ki, mondhatnánk: vigyázunk rá, mint a szemünk fényére. Igen ám, de mi történik, ha mégis beüt a krach? Súlyos ára lehet annak, ha nem készülünk fel időben az esetleges kockázatokra. Ebben a cikkben mindent összegyűjtöttünk, amit az autós biztosításokkal kapcsolatban tudnod kell.  

Elolvasom  
Casco

Több millióba is kerülhet, ha nincs téli gumi az autón!

2019. 01 30.

A rendőr nem büntethet, ha nincs téli gumink, de pórul jár, aki ezen spórolna!

Elolvasom