BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Ezt a két dolgot mindenképp intézd el, mielőtt családot alapítanál!

Életmód 2018. 02 08.

Ha még nincs életbiztosításod, mindenképp érdemes kötnöd egyet. Ha már van, nem árt meggyőződni róla, hogy biztosan a megfelelő feltételek szerint kötötted. Ha kételkedsz abban, hogy szükséged van életbiztosításra, gondold át, milyen mértékű anyagi segítséget jelenthet szeretteid, családod számára egy tragikus eseményt követően.


#1 Köss életbiztosítást!

Ha még nincs életbiztosításod, mindenképp érdemes kötnöd egyet. Ha már van, nem árt meggyőződni róla, hogy biztosan a megfelelő feltételek szerint kötötted. Ha kételkedsz abban, hogy szükséged van életbiztosításra, gondold át, milyen mértékű anyagi segítséget jelenthet szeretteid, családod számára egy tragikus eseményt követően.

 

Ahhoz, hogy a megfelelő konstrukciókkal köss életbiztosítást, számos tényezőt figyelembe kell venned. Annak érdekében, hogy magabiztosan tájékozódj a biztosítások világában, kérhetsz szakértői segítséget, így garantálva, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg.

 

Egy felmérés kimutatta, hogy az emberek mintegy 80%-a túlbecsüli az életbiztosítással járó költségeket. Ez jellemzően a 25 év alattiakra igaz, ők általában négyszeresére becsülik az életbiztosítás valós költségeit.

 

A kockázati életbiztosítás havi díja természetesen nagyban függ az igénylő életkorától és életvitelétől, de átlagosan havi 3-5 ezer forintos biztosítási költséggel már igen kedvező konstrukciók érhetők el. Számoljuk ki, ha minden nap 200 forintért iszol kávét, egy hónapban több pénzt költesz kávéra, amennyit egy átlagos életbiztosítás havi költségeire fordítanál.

 

Ha érdekel, milyen általános tévhitek élnek az emberek fejében az életbiztosítással kapcsolatban, érdemes elolvasnod korábbi blogbejegyzésünket.

#2 Fontold meg, kik lesznek az életbiztosításod kedvezményezettjei!

Ha most kötsz életbiztosítást, érdemes átgondolnod, kiket jelölsz meg kedvezményezettként, ha pedig már van életbiztosításod, ellenőrizd, hogy korábban kiket jelöltél meg.

 

Egy egyszerű példa, amely jól szemlélteti, mennyire fontos teendőről beszélünk. Tegyük fel, hogy egy szerencsétlen balesetben életedet veszíted. A családodnak meg kell küzdenie a gyásszal, de anyagi terhekkel nem kell foglalkozniuk ebben az időszakban, hiszen életbiztosításod fedezi a felmerül költségeiket. Feltéve, hogy nem felejtetted el átírni életbiztosításod kedvezményezettjeit, és a biztosítási összeg nem az ex-feleséged számlájára érkezik.

 

Ráadásul a kedvezményezettek megjelölésével kapcsolatban egyéb jogi problémák is felmerülhetnek. Ezeket a problémákat azonban tanácsadói segítséggel könnyedén megoldhatod.

 

Ha bármilyen kérdésed lenne életbiztosítással, hiteligényléssel vagy egyéb pénzügyi kérdéssel kapcsolatban, érdemes szakértői segítséget kérned!

 
Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Spórolás és környezettudatosság egyszerre

2020. 03 09.

A szeméttel kapcsolatos problémák a 21. század hétköznapi kérdéseinek szerves részét teszik ki. A túltermelés és a túlfogyasztás jelentősen befolyásolják a környezetünkben felhalmozódó hulladékot, amelyről hiába feledkezünk meg egyből, ahogy a háztartási szemetünket kidobjuk a társasház kukájában, ettől még nem szűnik meg létezni, hanem jó ideig velünk marad a közeli szeméttelepen.  Azonban, egy kis odafigyeléssel, nemhogy az általunk termelt szemét mennyiségét tudjuk csökkenteni, de még spórolhatunk is.

Elolvasom  
Életmód

Spóroljon többet a minimalista és a zero waste életmód segítségével!

2020. 11 04.

Megfojtja Önt a pénzügyi bizonytalanság? Úgy érzi, hogy sokkal többet költ olyan dolgokra, amikre valójában nincs is lenne szüksége? Higgye el, nincs egyedül. Hiszen a mai kapitalista társadalomban mindannyiunknak megvan a maga harca a káros költési szokásaival.

Elolvasom