BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hét tipp a zavartalan repüléshez

Életmód 2017. 12 05. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Még a tapasztalt utazók is keresik annak lehetőségét, hogyan lehet az utazásukat minél biztonságosabban eltölteni. Akár először repülünk, vagy már számtalanszor utaztunk így, az alábbi tanácsokat hasznosnak találhatjuk.


1. Csomagoljunk kevesebbet

Igyekezzünk minél kisebb csomaggal érkezni a reptérre. Rengeteg előnyét élvezhetjük, ha csak egy kézipoggyászt viszünk magunkkal. Utazásunk olcsóbb lesz (nem kell extra csomagot vásárolnunk), gyorsabb lesz a be- kicsekkolás (nincs várakozás), könnyebb utazni (nem kell cipekedni). Érdemes például az útikönyveket otthon hagyni, az utazásunkhoz szükséges oldalakat lefénymásolhatjuk, vagy akár mobilkészülékünkre is letölthetjük.

 

2. Kössünk biztosítást

A külföldi utazás során bekövetkező baleset több százezres, esetenként milliós nagyságrendű számlát eredményezhet. Rengeteg utasbiztosítás van már a piacon, amely fedezetet nyújt az elvesztett poggyászunk költségeinek megtérítésére, járatkésésre, balesetre. Egy kisebb befektetéssel nyugalmat vásárolhatunk magunknak.

 

3. Soha ne viseljünk (flip-flop) papucsot a repülőgépen

Egy nem kívánt vészhelyzetben legjobb, ha olyan cipőt viselünk, ami véd a hőtől és az éles tárgyaktól, nem esik le a lábunkról, ha gyorsan kell mozognunk.

 

4. Próbáljuk lefoglalni magunkat utazás közben

Ilyenkor tanulhatunk pár szót a célország nyelvéből. Érdemes zenékkel készülni a hosszabb utakra, könyvvel, vagy magazinokkal. Ilyenkor remek alkalom nyílik, hogy telefonunk applikációit átrendezzük, vagy fényképeket töröljünk ki.

 

5. Ne féljünk a turbulenciától

Akik a rázkódást és a turbulenciát nem jól bírják, a szárnyak környékén érdemes helyet foglalniuk.  Illetve érdemes az ablak mellett ülni, hiszen a fal közelségével nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

 

6. Vigyünk magunkkal egy pulóvert, vagy sálat

A repülés során jó ha van nálunk egy extra réteg ruha (különösen a hosszabb utaknál), mivel sokak számára elég hideg lehet a gépen.

 

7. Tegyünk az elgémberedett végtagok ellen

Utazás előtt érdemes ellazultan és kipihenten érkeznünk. Kerüljük a szeszes italok fogyasztását, hiszen annak hatása megnöveli a fáradságot és a kiszáradás esélyét. Megfelelő hidratáció mellett kevesebb az esély, hogy utunk fárasztóvá válik. Időnként megmozgathatjuk lábunkat, fontos hogy a lábbelink és a zoknink kényelmesek legyenek.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Brexit: vajon a te életedre is hatással lesz?

2019. 11 04.

Ezekben a napokban az Egyesült Királyságról beszél még az is, aki sosem járt még Angliában. Először 2016-ban jelentették be és kérvényezték, hogy ki szeretnének lépni az Európai Unióból. Akkor, amikor más tagországok még amiatt örültek, hogy egyáltalán bekerülhettek. Többszörös halasztás, bel-és külpolitikai vonakodás után úgy tűnik, most, három év után meg fog történni. A brit miniszterelnök, Boris Johnson számára látszólag mindegy, hogy megállapodással vagy anélkül távoznak az Unióból, a lényeg, hogy minél előbb. A rendelkezés akár már idén érvénybe léphet.

Elolvasom  
Életmód

Minden, amit a biztosítási esemény fogalmáról tudnod kell

2018. 03 25.

Arról már bizonyára nem kell beszélnünk, hogy miért is rendkívül fontosak az egyes biztosítások. A biztosításoknak számos fajtáit ismerjük. Létezik lakásbiztosítás, életbiztosítás, kötelező biztosítás, balesetbiztosítás, és még sorolhatnánk. Van azonban egy olyan dolog, amiről viszonylag keveset beszélünk, ez pedig az, hogy pontosan mit nevezünk biztosítási eseménynek, és mit kell tudnod ezekről.

Elolvasom