BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hogyan fogalmazzam meg az újévi fogadalmam, ha be is akarom tartani?

Életmód 2017. 12 29.

Szilveszter napján, illetve az új esztendő első néhány hetében rengetegen teszünk különféle fogadalmakat. Ezekkel az ígéretekkel próbáljuk meg tematizálni, hogyan javítunk életminőségünkön a következő évben. Pénzügyi és biztosítási tanácsadóként van néhány ötletünk azzal kapcsolatban, hogyan érdemes fogadalmat tenni, ha be is szeretnéd tartani.


A legnépszerűbb újévi fogadalmak

Szinte kivétel nélkül teszünk újévi fogadalmakat. Az, hogy ezek a magunknak tett ígéretek mire vonatkoznak, egyéntől függően változó. Az azonban jellemző, hogy a fogadalmak egytől egyig egy jobb életminőség elérésének reményében születnek.

 

Sokan megfogadják, hogy az új esztendőben több időt töltenek szeretteikkel, családtagjaikkal és barátaikkal, mások több testmozgásra szeretnék rávenni magukat, és akadnak olyanok is, akik valamilyen káros szenvedélyükről szeretnének leszokni a következő év januárjától.

 

Az újévi fogalmakkal kapcsolatban azonban a legtöbben elkövetünk egy súlyos hibát. Túl általános fogadalmakat teszünk, ezért rendkívül nehéz dolgunk van, amikor valóban be szeretnénk őket tartani. A konkrétumok ugyanis mindig egyszerűbben követhetők, mint az absztrakt fogadalmak.

Hogyan érdemes pénzügyi fogadalmakat tenni újév alkalmából?

Az első és egyben legfontosabb tanácsunk ezzel kapcsolatban, hogy az általad megfogalmazott pénzügyi fogadalom legyen reálisan teljesíthető. Ez nem is annyira egyszerű, mint amennyire annak tűnik, hiszen a valószerű ígéretek megfogalmazásához először is számba kell venned a lehetőségeid.

 

Ha például az újévi fogadalmad, hogy 2018-tól tudatosan készülsz a nyugdíjas éveidre, ezért nyugdíjbiztosítást kötsz, érdemes mindenekelőtt összeszámolnod, hogy havonta milyen bevételeket realizálsz, illetve milyen kötelező, kiszámítható kiadásaid vannak. Ezek különbözetéből pedig máris megkapod azt az összeget, amit szabadon felhasználhatsz. Így magad szabhatod meg, mennyi pénzt teszel félre nyugdíjas éveidre, ráadásul nem fogsz abba a hibába esni, hogy túlbecsülted a lehetőségeid, és ezt később kifogásul használva felhagyj a nyugdíjbiztosítással.

 

A fenti természetesen csak egyetlen példa volt a sok közül. Azonban talán megfelelően szemlélteti, hogyan érdemes újévi fogadalmat tenni. Ha lehetőségeidhez mérten, konkrétumokat megfogalmazva teszel ígéretet magadnak, sokkal nagyobb valószínűséggel leszel képes betartani azt, mintha csak a hasadra ütve találnál ki valamit.

 

Reméljük, tudtunk segíteni az újévi fogadalmad megfogalmazásával kapcsolatban! Oszd meg a cikket ismerőseiddel is, hogy ők is profitálhassanak belőle. Sikerekben gazdag boldog Újévet kívánunk!

 
Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Összegyűjteni még csak az első lépés, de mit kezdünk utána a nyugdíjpénzzel?

2018. 04 03.

A nyugdíjkérdés már hosszú évek óta központi téma Magyarországon. Általános vélekedés, hogy “nekünk már úgysem lesz nyugdíjunk”, ez a mantra azonban csak ront a jelenlegi helyzeten. Akadnak azonban olyanok, akik tudatosan próbálnak reagálni a helyzetre, és maguk gyűjtik össze a nyugdíjukat. De ez még csak az első lépés.

Elolvasom  
Életmód

Négy tévhit az életbiztosításról

2018. 01 30.

Következő bejegyzésünkben lerántjuk a leplet a legelterjedtebb tévhitekről, amelyek sok embert tántoríthatnak el az életbiztosítás kötésétől.  

Elolvasom