BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hova utazik szívesen a magyar?

Életmód 2018. 05 02. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Azt gondoljuk, májusban már egyáltalán nem korai nyaralásról beszélni. Különösen azért, mert a hónap közepére jellemzően 30 fok körüli hőmérséklet várható országszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a tőlünk délre fekvő országok tengerpartjainál még ennél is melegebb az idő. Lássuk, mik a magyarok kedvenc turisztikai célpontjai!


Milyen hosszú időre megyünk nyaralni?

Meglepő vagy sem, tény, hogy a magyar turisták leginkább a rövid utazásokat részesítik előnyben. A Szallas.hu 2017-es évre vonatkozó statisztikáiból az derül ki, hogy az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki 2017 harmadik negyedévében - és ez a statisztika feltehetőleg az év végére sem produkált jelentős változásokat.

Mennyi pénzt szánunk utazásra?

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondása szerint a foglalások átlagértéke 54 205 forint volt. A legolcsóbb foglalás 1 886 forintra, a legdrágább pedig 3,5 millió forintra tehető. Szigetvári József továbbá azt is elmondta, hogy a nyaralások majdnem kétharmada 50 forint alatti értéket képviselt - áll a Napi.hu összefoglaló cikkében.

Hova utazunk legszívesebben?

A GfK tavalyi adatai szerint a magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb, ide ugyanis a külföldre utazók 24 százaléka vágyik. Második helyen Görögország 13 százalékkal, a dobogó harmadik fokán pedig Erdély áll 12 százalékkal. Őket követi Olaszország (10%), Spanyolország (7%), valamint Németország és Ausztria (5-5%).

 

A belföldi nyaralást előnyben részesítők 23 százaléka májusig még nem döntötte el, pontosan hova utazik. A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyaralók mintegy 46 százaléka a Balatont, a magyar tengert veszik célba, ha utazásra adják a fejüket.

Mivel utazunk szívesen?

A GfK fentiekben már említett kutatása arra is kitér, hogy milyen járműveket veszünk igénybe, amikor utazunk. A belföldi nyaralók 80 százaléka autóval indul útnak, a külföldre készülők köreiben ez az arány már csak 52 százalék. Érdekesség azonban, hogy még így is kevesebben, mindössze a külföldre utazók 43 százaléka választja a repülőgépet.

Mit tehetünk, hogy biztonságos, nyugodt utunk legyen?

A tökéletes nyaraláshoz nem elegendő egy szép helyszín kiválasztása, illetve a szállás és az utazás megszervezése. Számtalan előkészület szükséges ahhoz, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen. Erről egy teljes cikket olvashatsz itt.

Továbbá nem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról sem, amelynek kiválasztásában készséggel segítünk Neked.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Öt eset, amikor megéri esküvő biztosítást kötni

2017. 12 05.

Esküvő biztosítás… ki gondolta volna, hogy létezik ilyen szolgáltatás? Egy esküvő lényegesen többe kerülhet, mint az autónk, amelyet gyakran még kiegészítő biztosításokkal is védünk. Pénzünket és nyugalmunkat kockáztatjuk, amennyiben nem biztosítjuk ezt a fontos eseményt.

Elolvasom  
Életmód

Így tervezd meg a tökéletes lakókocsis nyaralást a családod számára!

2020. 06 22.

Egy lakókocsis vakáció olyan élmény lehet a családnak, amit soha nem felejtünk el. Viszonylag könnyű megtervezni, de fontos odafigyelni minden tényezőre, hogy a legjobb élményt nyújtsa kicsiknek és nagyoknak. Ebben a cikkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, ha ilyen  kiruccanásra adod a fejed.

Elolvasom