BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hova utazik szívesen a magyar?

Életmód 2018. 05 02. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Azt gondoljuk, májusban már egyáltalán nem korai nyaralásról beszélni. Különösen azért, mert a hónap közepére jellemzően 30 fok körüli hőmérséklet várható országszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a tőlünk délre fekvő országok tengerpartjainál még ennél is melegebb az idő. Lássuk, mik a magyarok kedvenc turisztikai célpontjai!


Milyen hosszú időre megyünk nyaralni?

Meglepő vagy sem, tény, hogy a magyar turisták leginkább a rövid utazásokat részesítik előnyben. A Szallas.hu 2017-es évre vonatkozó statisztikáiból az derül ki, hogy az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki 2017 harmadik negyedévében - és ez a statisztika feltehetőleg az év végére sem produkált jelentős változásokat.

Mennyi pénzt szánunk utazásra?

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondása szerint a foglalások átlagértéke 54 205 forint volt. A legolcsóbb foglalás 1 886 forintra, a legdrágább pedig 3,5 millió forintra tehető. Szigetvári József továbbá azt is elmondta, hogy a nyaralások majdnem kétharmada 50 forint alatti értéket képviselt - áll a Napi.hu összefoglaló cikkében.

Hova utazunk legszívesebben?

A GfK tavalyi adatai szerint a magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb, ide ugyanis a külföldre utazók 24 százaléka vágyik. Második helyen Görögország 13 százalékkal, a dobogó harmadik fokán pedig Erdély áll 12 százalékkal. Őket követi Olaszország (10%), Spanyolország (7%), valamint Németország és Ausztria (5-5%).

 

A belföldi nyaralást előnyben részesítők 23 százaléka májusig még nem döntötte el, pontosan hova utazik. A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyaralók mintegy 46 százaléka a Balatont, a magyar tengert veszik célba, ha utazásra adják a fejüket.

Mivel utazunk szívesen?

A GfK fentiekben már említett kutatása arra is kitér, hogy milyen járműveket veszünk igénybe, amikor utazunk. A belföldi nyaralók 80 százaléka autóval indul útnak, a külföldre készülők köreiben ez az arány már csak 52 százalék. Érdekesség azonban, hogy még így is kevesebben, mindössze a külföldre utazók 43 százaléka választja a repülőgépet.

Mit tehetünk, hogy biztonságos, nyugodt utunk legyen?

A tökéletes nyaraláshoz nem elegendő egy szép helyszín kiválasztása, illetve a szállás és az utazás megszervezése. Számtalan előkészület szükséges ahhoz, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen. Erről egy teljes cikket olvashatsz itt.

Továbbá nem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról sem, amelynek kiválasztásában készséggel segítünk Neked.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Nekem már nem lesz nyugdíjam! (Biztos?)

2018. 02 12.

A mai fiatalok túlnyomó része már nem hisz abban, hogy lesz nyugdíja. Az előrejelzések természetesen sosem lesznek teljesen pontosak, ettől függetlenül érdemes szemügyre venni az erre vonatkozó statisztikákat, hogy tisztán lássuk, mire számítsunk nyugdíjas éveink során.

Elolvasom  
Életmód

Így vehetsz ki pénzt a biztosítók zsebéből LEGÁLISAN (4 profi tipp, hogy a legjobb utasbiztosítást köthesd)

2018. 09 26.

Általános igény, hogy minden szolgáltatást a lehető legolcsóbban, mégis legelőnyösebb formában szeretnénk igénybe venni. Valamennyien ugyanis követjük a gazdaságosság elvét. Sokszor pedig olyan helyekről - és olyan módokon - tehetünk szert többletre, ahonnan nem is gondoltuk volna. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan vegyél ki pénzt a biztosító zsebéből úgy, hogy ennek ellenére mindkét fél jól járjon.

Elolvasom