BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hova utazik szívesen a magyar?

Életmód 2018. 05 02. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Azt gondoljuk, májusban már egyáltalán nem korai nyaralásról beszélni. Különösen azért, mert a hónap közepére jellemzően 30 fok körüli hőmérséklet várható országszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a tőlünk délre fekvő országok tengerpartjainál még ennél is melegebb az idő. Lássuk, mik a magyarok kedvenc turisztikai célpontjai!


Milyen hosszú időre megyünk nyaralni?

Meglepő vagy sem, tény, hogy a magyar turisták leginkább a rövid utazásokat részesítik előnyben. A Szallas.hu 2017-es évre vonatkozó statisztikáiból az derül ki, hogy az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki 2017 harmadik negyedévében - és ez a statisztika feltehetőleg az év végére sem produkált jelentős változásokat.

Mennyi pénzt szánunk utazásra?

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondása szerint a foglalások átlagértéke 54 205 forint volt. A legolcsóbb foglalás 1 886 forintra, a legdrágább pedig 3,5 millió forintra tehető. Szigetvári József továbbá azt is elmondta, hogy a nyaralások majdnem kétharmada 50 forint alatti értéket képviselt - áll a Napi.hu összefoglaló cikkében.

Hova utazunk legszívesebben?

A GfK tavalyi adatai szerint a magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb, ide ugyanis a külföldre utazók 24 százaléka vágyik. Második helyen Görögország 13 százalékkal, a dobogó harmadik fokán pedig Erdély áll 12 százalékkal. Őket követi Olaszország (10%), Spanyolország (7%), valamint Németország és Ausztria (5-5%).

 

A belföldi nyaralást előnyben részesítők 23 százaléka májusig még nem döntötte el, pontosan hova utazik. A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyaralók mintegy 46 százaléka a Balatont, a magyar tengert veszik célba, ha utazásra adják a fejüket.

Mivel utazunk szívesen?

A GfK fentiekben már említett kutatása arra is kitér, hogy milyen járműveket veszünk igénybe, amikor utazunk. A belföldi nyaralók 80 százaléka autóval indul útnak, a külföldre készülők köreiben ez az arány már csak 52 százalék. Érdekesség azonban, hogy még így is kevesebben, mindössze a külföldre utazók 43 százaléka választja a repülőgépet.

Mit tehetünk, hogy biztonságos, nyugodt utunk legyen?

A tökéletes nyaraláshoz nem elegendő egy szép helyszín kiválasztása, illetve a szállás és az utazás megszervezése. Számtalan előkészület szükséges ahhoz, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen. Erről egy teljes cikket olvashatsz itt.

Továbbá nem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról sem, amelynek kiválasztásában készséggel segítünk Neked.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Így tudhatod gyermeked biztonságban online

2020. 07 28.

Nem győzünk ezen a blogon elég hangsúlyt fektetni saját adataink biztonságára, de mi a helyzet gyermekeink védettségével? Egyáltalán érdemes vele foglalkozni, vagy ez csak a túlféltő szülők sportja? Ebben a cikkben kifejtjük, hogy fontos-e gyermekeinket nyomon követni az interneten, és ha igen, akkor hogyan tehetjük ezt meg.

Elolvasom  
Életmód

Brexit: vajon a te életedre is hatással lesz?

2019. 11 04.

Ezekben a napokban az Egyesült Királyságról beszél még az is, aki sosem járt még Angliában. Először 2016-ban jelentették be és kérvényezték, hogy ki szeretnének lépni az Európai Unióból. Akkor, amikor más tagországok még amiatt örültek, hogy egyáltalán bekerülhettek. Többszörös halasztás, bel-és külpolitikai vonakodás után úgy tűnik, most, három év után meg fog történni. A brit miniszterelnök, Boris Johnson számára látszólag mindegy, hogy megállapodással vagy anélkül távoznak az Unióból, a lényeg, hogy minél előbb. A rendelkezés akár már idén érvénybe léphet.

Elolvasom