BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Így lehet magasabb nyugdíjad! (Hiánypótló tippek, kerülendő hibák)

Életmód 2018. 02 12.

Bizonyára Téged is foglalkoztat, mire számíthatsz majd nyugdíjas éveid alatt. Nem meglepő, hiszen Magyarországon ma rengeteg ember számára kérdéses, mennyi nyugdíjból gazdálkodhat majd a szép öregkor idején. A tévhitekkel ellentétben azonban nem csupán az állam segítségére számíthatunk ebben a kérdésben. Te magad is tehetsz azért, hogy amikor eljön az ideje, magasabb nyugdíjad legyen.


Rendkívül fontos a munkahelyi bejelentés

Sajnos Magyarországon nem példa nélküli, hogy az újonnan felvett munkavállalókat kevesebb órára és alacsonyabb bérre jelentik be munkáltatóik, mint amennyit és amennyiért valójában dolgoznak. Ez azért komoly probléma, mert amikor a nyugdíjunk kiszámításra kerül, könnyen lehet, hogy ezek az eltékozolt órák és óradíjak nagyon hiányoznak majd egy jó megélhetés biztosításához. Mégis az a tapasztalat, hogy (főként a fiatalok) beérik a fent említett kifizetési megoldással. Persze ők sincsenek könnyű helyzetben, hiszen könnyen lehet, hogy egy esetleges béralku folyamán a munkáltató azt mondja, “ha neked nem jók ezek a feltételek, majd másnak jók lesznek.”

 

Gondoskodj vésztartalékról!

Rengetegen vannak azon a véleményen, hogy az ő nyugdíjas éveikben már nem is létezik majd az állam által biztosított nyugdíj intézménye. Ennek ellenére sokakban mégsem látni a törekvést, hogy valahogyan megpróbálnának gondoskodni a saját jövőjükről. Pedig az önkéntes nyugdíjpénztárak remek lehetőséget biztosítanak azok számára, akik nem szeretnék a véletlenre bízni saját jövőjüket. Ha ugyanis időben elkezdünk félretenni, nyugdíjas éveinkre már nem lesznek problémáink. Akkor sem, ha nem lesz nyugdíj. Sőt, az önkéntes nyugdíjpénztár indulásától számított 10 évet követően adómentesen felveheted az addig felhalmozott kamatokat. Ha ezt is befizeted a nyugdíjpénztárba, még nyugodtabb jövőre számíthatsz.

 

Ne felejtsd el év végén feltölteni a nyugdíjbiztosításod!

Egy 2014-ben bevezetett szabály szerint a magánszemélyek visszaigényelhetik nyugdíjcélú, rendszeres befizetéseiknek húsz százalékát, de legfeljebb 130 000 forintot. Ezt a lehetőséget érdemes megragadni, figyelni a vonatkozó határidőket, és nem elfelejteni év végén feltölteni a nyugdíjbiztosításunkat!

Nyugdíjkalkulátorunk segítségével bármikor kiszámolhatod, pontosan mekkora összegű állami nyugdíjra számíthatsz, ennek alapján pedig mérlegelheted, hogy érdemes-e nyugdíjbiztosításban vagy egyéb alternatív megoldásban gondolkodnod.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Mire jó a kisállat biztosítás?

2018. 01 30.

Amikor egy cicát, vagy kutyát fogadunk magunkhoz, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk adni neki. Minőségi tápot, strapabíró játékot, kényelmes fekhelyet és rengeteg törődést. Ám vannak váratlan helyzetek, amire sem lelkileg, sem anyagilag nem lehetünk eléggé felkészülve. Ilyen egy baleset, vagy egy olyan betegség, aminek a kezelése bizony komoly összegekbe kerül. Jó, ha legalább az anyagiak nem okoznak ilyenkor problémát.

Elolvasom  
Életmód

Nekem már nem lesz nyugdíjam! (Biztos?)

2018. 02 12.

A mai fiatalok túlnyomó része már nem hisz abban, hogy lesz nyugdíja. Az előrejelzések természetesen sosem lesznek teljesen pontosak, ettől függetlenül érdemes szemügyre venni az erre vonatkozó statisztikákat, hogy tisztán lássuk, mire számítsunk nyugdíjas éveink során.

Elolvasom