BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Így tervezd meg a tökéletes lakókocsis nyaralást a családod számára!

Életmód 2020. 06 22.

Egy lakókocsis vakáció olyan élmény lehet a családnak, amit soha nem felejtünk el. Viszonylag könnyű megtervezni, de fontos odafigyelni minden tényezőre, hogy a legjobb élményt nyújtsa kicsiknek és nagyoknak. Ebben a cikkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, ha ilyen  kiruccanásra adod a fejed.


Venni, vagy bérelni érdemes?

Az első, és legfontosabb eleme egy lakókocsis vakációnak természetesen maga a lakókocsi. Mindazonáltal viszont könnyen előfordulhat, hogy egy átlagos magyar családnak nincs lakókocsija. Éppen ezért ha soha nem nyaraltunk lakóautóval, akkor érdemesebb lehet járművet bérelni, hisz egy lakókocsi megvétele fél millió forinttól akár egy millió forintig is megterhelheti a családi kasszát. Nem beszélve arról, hogy megfelelő tárolási helyet kell biztosítani évközben a járműnek, amire nem mindig van lehetőség.

Ezzel szemben a lakókocsi bérlés negyed annyi költséggel jár, és nem nekünk kell gondoskodni a folyamatos tárolásáról. Emellett ha úgy döntünk, hogy jobban élveznénk az átlagos, moteles nyaralásokat, akkor nem marad a sokkerekű jármű a nyakunkon.

Azonban akár vásárlunk, akár bérlünk, érdemes tájékozódni a vontatási információkról! Olyan lakókocsit válasszunk, amit az autónk biztosan el tud vontatni. Ez függ a lakókocsi méretétől, és a vontató horog típusától. Továbbá ne feledkezzünk meg a lakókocsi papírjairól sem! Alapvetésnek tűnhet, de ügyeljünk rá, hogy ne csak az autónk papírjai legyenek kéznél, de az átmeneti szállásunk papírjai is nálunk legyenek.

 

 

Körültekintően válasszunk lakókocsi kempinget

Egy nyüzsgő, balatoni kemping tele bulizó egyetemistákkal jó hely lehet a kikapcsolódásra, ha mi is ebbe a korosztályba tartozunk. Gyerekkel viszont már egy kicsit már más a helyzet. Sok kemping hirdeti magát családbarátnak, de érdemes biztosra menve felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy pontosan mit is takar a családbarát megnevezés.

Érdemes továbbá figyelni arra is, hogy a gyerekek kedvenc időtöltésére van-e lehetőség a kempingben. Például ha Pistikét ki se lehet robbantani a vízből, akkor járjunk utána, hogy a kempinghez tartozik-e tó- vagy tengerpart. Vagy abban az esetben, ha Juliska szeret az erdőbe ráncigálni minket, akkor a kemping legyen közel egy erdős részhez.

Ezen felül a kemping házirendjét is érdemes átolvasni. Családos vakációra érdemes szigorúbb házirenddel rendelkező kempinget választani, mivel ezzel nagyobb az esélye annak, hogy biztonságos és gyerekbarát lesz a táborhely.

Foglaljuk le a gyereket!

Ismerősek az “Ott vagyunk már? És most? És most?” kérdéssorozatok? Szerencsések vagyunk, ha gyerekeink végigalusszák a hosszú autóutakat, de ha mégsem ez a helyzet, akkor az unalomtól sokkal kezelhetetlenebbé válhatnak, mint általában.
Erre az esetre érdemes bedobálni pár játékot a hátsó ülésre, amivel el lehetnek a gyerekek. Az sem árt, ha felkészülünk néhány szóban játszható játékkal, például barkochbával, mit visz a kishajóval, vagy egyszerű szólánccal.

A bőröndből sem érdemes kihagyni a plüssöket. Ha magunkkal visszük őket, a lakókocsit sokkal otthonosabbnak érezheti majd a gyerek, mivel az ismerős tárgyak az otthon érzését keltik benne.

Hova menjünk?

A választásnál hallgassuk meg a párunk, és a gyerekek véleményét egyaránt, és vegyük figyelembe az ő igényeiket is. Például ha az egyik gyerek rosszul van a melegtől, akkor a mediterrán országok helyett jobb választás lehet valamelyik angol tengerpart.

Valamint célszerű végig nézni a Google Maps képeit is, de legyünk óvatosak! Ezek a képek a túlnyomó részben photoshoppoltak, és az előnyösebb oldalát mutatják a helységnek. Ajánlott tehát Instagramon is megtekinteni a helyhez generált felhasználói tartalmat.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Extrém sport biztosítás kalandvágyóknak

2017. 12 04.

Magyarországon egyre népszerűbbek a különböző extrém sportok, melyek kipróbálására már országon belül is számos lehetőségünk adódhat. Azonban gyakran nem is gondolnánk, hogy még TB mellett is mekkora többletköltségre számíthatunk, ha egy baleset során nem vagyunk megfelelően biztosítva.  

Elolvasom  
Életmód

Milyen biztosítást köthetek gyermekemnek?

2019. 02 18.

A különböző biztosítások lényege, hogy azok, akik megkötik őket, biztonságban érezhessék magukat. Az ugyanis egyértelmű, hogy bármennyire igyekszik is az ember, képtelen magát megóvni minden veszélyforrástól. Egyszerűen nem húzhatunk áthatolhatatlan védőfalat az életünk körü. Ez ráadásul hatványozottan igaz gyermekeink életére, akik számára szintén kiemelt fontosságú, hogy egy-egy baleset vagy betegség során, szülőként legyen anyagi fedezetünk megfelelő ellátásukra. Cikkünkben a gyerekek számára elérhető biztosításokról lesz szó.

Elolvasom