BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Négy tévhit az életbiztosításról

Életmód 2018. 01 30.

Következő bejegyzésünkben lerántjuk a leplet a legelterjedtebb tévhitekről, amelyek sok embert tántoríthatnak el az életbiztosítás kötésétől.  


Az életbiztosítás körül sok hiedelem és tévedés kering. Sokan úgy gondolják, hogy eleve rendelkeznek életbiztosítással a munkahelyük révén, esetleg hogy fiatal- és egyedülállóként nincs is szükségük rá. Vannak, akik azért nem mernek belevágni, mert úgy vélik, hogy betegség esetén nem köthető meg. Esetleg egyszerűen félnek attól, hogy ez a fajta biztosítás túl drága. A következőkben a sokszor elhangzott kijelentéseket vesszük sorra.

 

1. Egészségügyi problémák esetén nem köthetünk életbiztosítást


Hacsak nem súlyos egészségi állapotról van szó, bizonyos feltételek mellett még mindig köthetünk szerződést. Az olyan betegségeknél, mint cukorbetegség, magas koleszterinszint, pajzsmirigybetegség magasabb életbiztosítási árakkal számolhatunk. Sokak számára azonban még így is nagy segítség lehet, ha rendelkeznek vele. A másik nem elhanyagolható szempont, hogy több biztosító nem kér nyilatkozatot a betegségi állapotról, illetve orvosi papírokat sem igényelnek.

 

2. Nem vagyok házas, nincs gyerekem, így nincs szükségem rá


Talán ez az egyik leggyakoribb tévhit az életbiztosításról. Nemcsak családtagjainkat védhetjük általa, hanem egyedülállóként is sok hasznát láthatjuk. Egy-egy váratlan betegség miatt a munkából kimaradhatunk, ez komoly anyagi károkat okozhat. Tévedés, hogy a társadalombiztosításunk mindenre fedezetet nyújt. Már az is okozhat komoly pénzügyi problémákat, hogy a fizetésünk jelentősen csökken a kihagyott munkanapok miatt.

 

3. Idősebb emberek számára nem elérhető


55 éves kor felett nem egyszerű megfelelő biztosítást találni. Gyakori, hogy a különböző biztosítótársaságok rengeteg kérdést tesznek fel az ügyfél egészségi állapotáról. Azonban előfordulhat olyan is, hogy ezt nem veszik figyelembe. Alaposan el kell olvasnunk a szerződési feltételeket, amiben egy szakértő is a segítségünkre lehet. Illetve abban is, hogy eleve a nekünk legmegfelelőbb biztosítás kerüljön kiválasztásra.

 

4. Életbiztosítást kötni időigényes és drága


Különböző típusú életbiztosításokat különíthetünk el, így az árak is eltérőek lehetnek. Lehetőségünk van a kondíciókat személyre szabni, illetve a nekünk legmegfelelőbb csomagot választhatjuk ki szakértők segítségével.

A legtöbb ember maximum egy hónapnyi tartalékkal rendelkezik. Az életbiztosítás megoldást nyújthat a váratlan helyzetekre, amikor például bevételkieséssel találjuk szemben magunkat. Adódhat ez egy elhúzódó betegségből, vagy egy hirtelen jött balesetből. Így mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb megoldást.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Mitől félnek a mai fiatalok?

2018. 02 12.

A fiatalok nagy része egyáltalán nem biztos abban, hogy a jövőben is olyan stabil pénzügyi helyzetnek örvendhet, mint napjainkban. Ezzel kapcsolatban érdekes tényeket tárt fel a K&H biztos jövő indexe, mi pedig megpróbáljuk hasznos tanácsokkal kiegészíteni az adatokat.

Elolvasom  
Életmód

“Nincs szükségem rokkantsági biztosításra” - mondják sokan (tévesen)

2018. 02 12.

Te tudod, pontosan milyen esetekben lehet hasznos a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosítás? A legtöbb ember nem tudja, ennek ellenére mégis határozott véleményük, hogy nincs rá szükségük. Számos tévhit él az emberekben a rokkantság esetén járó biztosításokkal kapcsolatban, de vajon mennyi igaz ezekből? Lássuk, mennyire hasznos vagy haszontalan a rokkantsági biztosítás!

Elolvasom