BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Összegyűjteni még csak az első lépés, de mit kezdünk utána a nyugdíjpénzzel?

Életmód 2018. 04 03. CÍMKÉK: #nyugdíj

A nyugdíjkérdés már hosszú évek óta központi téma Magyarországon. Általános vélekedés, hogy “nekünk már úgysem lesz nyugdíjunk”, ez a mantra azonban csak ront a jelenlegi helyzeten. Akadnak azonban olyanok, akik tudatosan próbálnak reagálni a helyzetre, és maguk gyűjtik össze a nyugdíjukat. De ez még csak az első lépés.


Ilyen a nyugdíjhelyzet Magyarországon

Egy korábbi felmérésből az derül ki, hogy a hazai lakosság 92 százaléka nem gondolja, hogy meg tudna élni nyugdíjából, legalábbis biztosan nem a jelenlegi életszínvonalán.

 

Mindeközben a lakosság nyugdíjas része folyamatosan gyarapszik. Erre engednek következtetni a Központi Statisztikai Hivatal által közölt adatok is. Ezek alapján ugyanis 2010-ben még csupán a lakosság 20,2 százaléka volt nyugdíjas, ez az arány azonban idővel meghaladhatja az 50 százalékot is.

 

Azonban még erre a helyzetre is létezik megoldás. Egy korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk Magyarország jelenlegi nyugdíjhelyzetével, illetve azzal, hogy mit tehetnek azok, akik nem szeretnék pusztán az államra bízni időskori megélhetésük biztosítását.

Nem mindegy, hogyan költjük el az összegyűjtött nyugdíjat

A Biztosítási Szemle Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügvezetőjének szavait idézve közli, hogy “évente mintegy 10 ezer nyugdíjpénztári tag lép ki úgy a pénztárból, hogy nyugdíjba vonulásakor egy összegben kéri a megtakarítását.”

 

A kérdés azonban az, hogy ezek a pénzösszegek hogyan kerülnek felhasználásra. Ha ugyanis azonnal elköltjük a megtakarításainkat, a későbbiek folyamán könnyen kerülhetünk szembe anyagi problémákkal. Ennek elkerülése végett érdemes megkérdezned szakértő kollégáinkat, javaslataikkal és piaci ismereteikkel ugyanis valóban hasznos tanácsokat adhatnak neked.

 

Ha pedig kíváncsi vagy a jövőbeli nyugdíjadra, használd nyugdíjkalkulátorunkat, hiszen ez is sokat segíthet a megfelelő döntés meghozatalában.

Az Erzsébet-utalvány nem megoldás

A Piac&Profit egy korábbi cikkében közölte, hogy az Idősek Tanácsa újra Erzsébet-utalvány kiosztását javasolja a nyugdíjasok között. Véleményünk szerint azonban az ilyen jellegű megoldások csak tűzoltásként szolgálhatnak, és sosem a valós probléma megoldására törekednek.

 

Amíg tehát nincs egységes, a problémát gyökerestől kezelő intézkedés, mindenkinek azt javasoljuk, kezdjen el gondoskodni a maga nyugdíjáról, ha ugyanis így tesz, garantáltan nem lesznek majd megélhetési problémái időskorban sem.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Így vehetsz ki pénzt a biztosítók zsebéből LEGÁLISAN (4 profi tipp, hogy a legjobb utasbiztosítást köthesd)

2018. 09 26.

Általános igény, hogy minden szolgáltatást a lehető legolcsóbban, mégis legelőnyösebb formában szeretnénk igénybe venni. Valamennyien ugyanis követjük a gazdaságosság elvét. Sokszor pedig olyan helyekről - és olyan módokon - tehetünk szert többletre, ahonnan nem is gondoltuk volna. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan vegyél ki pénzt a biztosító zsebéből úgy, hogy ennek ellenére mindkét fél jól járjon.

Elolvasom  
Életmód

Köthetek-e biztosítást a hangszálaimra?

2020. 01 29.

Sokszor bele sem gondolunk, milyen nagy szerepet tölt be egy-egy testrészünk az életünkben. Nem csak a szokásos hétköznapi teendőkre gondolok, de lehet, hogy te is olyan foglalkozást űzöl, melyben egy-egy végtagod vagy más testrészed kiemelkedő fontosságú. Lehet, hogy művész vagy: zongorista, gitáros vagy akár hegedűművész, így életed során már hozzászoktál, hogy kezedre, ujjaidra nagyon kell vigyáznod. Lehet, hogy fogorvos vagy sebész vagy, ebben az esetben számodra is kulcsfontosságú, hogy ujjaid igen precíz munkára legyenek képesek. Ha énekes vagy, egy hangszálprobléma már nagy bevételkiesést okozhat.  Karmesterként vagy hangmérnökként, ha a hallásoddal lesz gond, nem tudod elvégezni a munkádat. Sportolóként pedig az átlagemberhez képest jóval nagyobb baleseti kockázattal kell számolnod.

Elolvasom