BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Öt eset, amikor megéri esküvő biztosítást kötni

Életmód 2017. 12 05. CÍMKÉK: #esküvő, #rendezvény, #Biztosítás

Esküvő biztosítás… ki gondolta volna, hogy létezik ilyen szolgáltatás? Egy esküvő lényegesen többe kerülhet, mint az autónk, amelyet gyakran még kiegészítő biztosításokkal is védünk. Pénzünket és nyugalmunkat kockáztatjuk, amennyiben nem biztosítjuk ezt a fontos eseményt.


Minden esküvőre készülő tisztában van vele, hogy a tervezés mennyi pénzt, időt és energiát vesz igénybe. És persze nem számít mennyire alaposan tervezzük meg a nagy napot, mindig érhetnek meglepetések. Számos dolgot tehetünk a katasztrófák megelőzése érdekében, de talán leghasznosabbnak az esküvői biztosítást fogjuk találni. Bár a biztosítók már évek óta elérhetővé tették ezt a nagyon fontos szolgáltatást, még mindig sokan vannak, akik nem is hallottak róla. Amikor milliókat költünk el életünk legboldogabb napjára, miért ne biztosítsuk pár ezer forinttal ezt a befektetésünket?

Persze sokan gondolhatják, hogy velük nem történhet semmi gond. Ugyanakkor komoly anyagi veszteséggel járó katasztrófák sűrűbben fordulnak elő, mint azt elképzelnénk. Amikor a megrendelő nem tudja időben teljesíteni a rendelésünket, a zenész megbetegszik, a mennyasszonyi ruha megrongálódik, mind-mind gyakran előforduló problémák.

 

Mikor érdemes megvásárolni az esküvő biztosítást?

Sokan nem tudják, hogy érdemes ezt a fajta biztosítást néhány évvel a tényleges esküvő időpontja előtt megkötni. 24 órával a ceremónia előtt is hozzájuthatunk, de az nem fedezi az előtte felmerülő problémák beállta esetén felmerülő költségeket.

 

Melyek a legáltalánosabb problémák, amelyek felmerülhetnek és mi az, amire egy biztosítás fedezetet nyújthat?

1. Ha elmarad az esküvő

Ez az, ami reményeink szerint soha nem következik be, ugyanakkor bármi közbejöhet. Egy váratlan betegség, vagy egy nagy lehetőség az élettől, ami nem tűr halasztást.

 

2. Ellopott ajándékok

Szörnyű dolog, ha ilyen történik, de annyi ember részt vesz egy esküvő megszervezésében, hogy ez is gyakrabban megesik, mint gondolnánk.

 

3. Családtagunk, vagy magunk megbetegedése

Amennyiben valamelyik szerettünk, vagy mi magunk megbetegszünk, és az esküvő emiatt el kell halasztani, biztosítónk az új időpont kitűzésével járó költségeket is megtérítheti. Azonban érdemes megjegyezni, hogy amennyiben a mézesheteket is át kell ütemeznünk, annak költségét legtöbb esetben nem fedezi.

 

4. Technikai felszerelések meghibásodása

Az előre kifizetett zenei eszközökkel, a világítással vagy bármi más eszközzel felmerülő probléma esetén visszakaphatjuk a pénzünket, ezáltal lehetőségünk nyílik újat bérelni.

 

5. Rossz időjárás

Esőben is lehet szép esküvőnk, rengeteg különleges fotót, videót készíthetünk közben. Ugyanakkor, ha a szabadba terveztük a fogadást, sok eszköz mehet tönkre. Ennek költségét is megtéríti az esküvő biztosítás. Abban az esetben, ha az időjárás katasztrofálissá válna, kiválaszthatunk egy másik időpontot, anélkül, hogy többletköltségbe vernénk magunkat.

 
Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Kezelés vagy megelőzés? (A magyar egészségügy valódi problémája)

2018. 05 02.

Manapság egyre több cikket olvashatunk arról, hogy a magyar egészségügy közel sem éli fénykorát. Rossz állapotban lévő kórházak, külföldre emigráló orvosok és medikus hallgatók, és hasonló rémhírek terjednek. Ez egy nagyon súlyos probléma, de nem az egészségügy legnagyobb problémája.

Elolvasom  
Életmód

Hogyan spórolhatunk alvással az életbiztosításunkon?

2017. 12 04.

Senkit sem érhet meglepetésként az az információ, hogy az alvás hiánya káros hatással van az egészségünkre. Rengeteg tanulmány bizonyítja, hogy a tartós kialvatlanság a szívbetegségek, cukorbetegségek, elhízás és más krónikus testi- és lelki egészségi állapotok nagyobb kockázatával jár. Természetesen ez befolyásolhatja az életbiztosításunk összegét is.  

Elolvasom