BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Olcsóbban köthetsz életbiztosítást

Életmód 2018. 03 26. CÍMKÉK: #életbiztosítás

A biztosítási piacon 2017. január 1-jétől életbe lépett az úgynevezett etikus életbiztosítási koncepció, amely jelentősen átírta az addig uralkodó trendeket. De mit jelent ez a biztosítók és mit a biztosítottak számára? Aktuális cikkünkből mindez kiderül.


Az etikus életbiztosítás koncepció jött, látott és győzött

A hazai életbiztosítási piacon uralkodó trendeket jelentős mértékben felforgatta az úgynevezett “etikus” szabályozás. A kezdeményezés ugyanis a 2017-es év elejétől kezdve megfelezte az elérhető életbiztosítási konstrukciók számát, ezenfelül - vagy éppen ezáltal - negyedével csökkentette is ezek átlagköltségeit.

 

Éppen ezért nem is meglepő, hogy a kereslet is jelentősen megnövekedett a különféle életbiztosítási konstrukciók iránt. A Portfólió vonatkozó cikkében maguk a biztosító társaságok szakértői is megszólalnak az ügyben.

A legfontosabb kérdés: mennyivel jár jobban az ügyfél?

A fentiekben említett cikk hasábjain a megkérdezettek erre is választ adnak. Ezenfelül érdemes elolvasni a Biztosítási Szemle cikkét is, melyből kiderül, hogy a kezdeményezés célja az ügyfelek minőségi tájékoztatása, az érthetőbb kondíciók megteremtése, a jól strukturált és tömör dokumentációs anyagok létrehozása, illetve a költségek mérséklése.

 

Ezek mind az ügyfelek érdekeit szolgálják. A szabályozás legfőbb célja azonban az ügyfelek biztosítási termékekbe vetett bizalmának növelése, ez pedig elképzelhetetlen a versenyképesebb, az ügyfelek igényeinek inkább megfelelő konstrukciók bevezetése nélkül.

Egyáltalán milyen életbiztosítások közül választhatsz?

Gyakorta találkozzunk azzal a jelenséggel, hogy valaki csak azért nem rendelkezik még életbiztosítással, mert egészen egyszerűen soha nem kapta meg a megfelelő tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen konstrukciókban gondolkodhat.

Az életbiztosításnak több fajtáját különböztetjük meg, de a leggyakoribbak a következők:

  • Kockázati életbiztosítás

  • Vegyes életbiztosítás

  • Unit-linked biztosítás

 

Egy korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk ezen életbiztosítási fajták legfőbb jellemzőivel, így erre most külön nem térnénk ki.

 

Ezenfelül, amikor biztosításkötésen gondolkodsz, mindig törekedned kell a legoptimálisabb konstrukció megtalálására. A túlbiztosítás ugyanis legalább akkora probléma, mint az alulbiztosítás.

 

Ha pedig szeretnél igazán megfontolt döntést hozni a biztosításaiddal kapcsolatban, fordulj szakértő kollégáinkhoz, akik készséggel segítenek majd neked.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Összegyűjteni még csak az első lépés, de mit kezdünk utána a nyugdíjpénzzel?

2018. 04 03.

A nyugdíjkérdés már hosszú évek óta központi téma Magyarországon. Általános vélekedés, hogy “nekünk már úgysem lesz nyugdíjunk”, ez a mantra azonban csak ront a jelenlegi helyzeten. Akadnak azonban olyanok, akik tudatosan próbálnak reagálni a helyzetre, és maguk gyűjtik össze a nyugdíjukat. De ez még csak az első lépés.

Elolvasom  
Életmód

Mire jó a kisállat biztosítás?

2018. 01 30.

Amikor egy cicát, vagy kutyát fogadunk magunkhoz, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk adni neki. Minőségi tápot, strapabíró játékot, kényelmes fekhelyet és rengeteg törődést. Ám vannak váratlan helyzetek, amire sem lelkileg, sem anyagilag nem lehetünk eléggé felkészülve. Ilyen egy baleset, vagy egy olyan betegség, aminek a kezelése bizony komoly összegekbe kerül. Jó, ha legalább az anyagiak nem okoznak ilyenkor problémát.

Elolvasom