BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Síelni, snowboardozni indulsz? - Biztosítások téli utazásokhoz

Életmód 2020. 01 17.

Nyakunkon a tél, várjuk a havat, és az igazi nagy hórajongók már régen lefoglalták téli utazásukat. Akár síelni, akár snowboardozni indulsz, egyik sem veszélytelen kikapcsolódás. Jobban belegondolva, a havas utakon már az úticélod elérése sem az.


Ebben a cikkben összeszedjük neked, milyen biztosítási formákra lesz szükséged, ha felelősségteljesen szeretnél útnak indulni.


Utasbiztosítás

Ez az, amire tervezgetéskor biztosan elsőként gondolsz, de nem biztos, hogy tudod, pontosan mely esetekben nyújt védettséget. Az alább leírtak nagyvonalakban adnak információkat.. A feltételek kicsit különbözőek minden biztosítónál, illetve bizonyos mértékben személyre is szabható ez a szolgáltatás. Szóval tekintsd ezeket most iránytűnek, ami megadja, hogy körülbelül mire számítsd majd. Minden további tudnivalót a számodra legalkalmasabb termékről pedig munkatársunktól kaphatsz meg. Ha elmondod neki, pontosan hogyan tervezed a téli nyaralásod, ő megtalálja számodra a legideálisabb változatot.


Tehát, jöjjenek az információk!

A legtöbb biztosítónál az utasbiztosítás ezeket a szolgáltatásokat tartalmazza:

Poggyászbiztosítás: ha önhibádon kívül rongálódik a csomagod vagy ellopják

Egészségügyi ellátás: baleset esetén sürgősségi orvosi ellátás, szállítás, baleseti halál esetén holttest hazaszállítása.

Többlet költségek: a balesetből kifolyólag szállás és utazás terén.

Erre is jó lehet még: poggyászkésedelem, utazáskor járatkésésből eredő többletköltségek, például ha a repülőtársaság hibájából lekésed a csatlakozást, balesetbiztosítás és felelősségbiztosítás.

 

 

Ezekre viszont neked kell gondolnod, ebben az esetben nem nyújt fedezetet: ha olyan orvosi ellátásra lesz szükséged, ami már meglévő betegségedből adódik. Pszichés betegségekre sem érvényes, illetve ha gyermeket vársz, és betöltött 24. hét után szülészeti kórházi ellátást veszel igénybe.


Mire figyelj még? Biztosításod akkor lép érvénybe, ha tényleg elindultál az üdülésre és elhagytad az országhatárt. Tehát ha még indulás előtt elugrasz friss zsemléért, hogy legyen szendvics az útra, és a már bepakolt poggyászodat ekkor lopják el, arra nem terjed ki.


Autódra: kötelező, casco és assistance

KGFB nélkül itthon se indulj el sehová, külföldre meg pláne. Ellenőrizd még jóval indulás előtt, hogy nem vagy elmaradva a befizetéssel.

Casco: Ha külföldre indulsz, pláne havas hegyi terepre, nem elég, ha csak kötelező biztosítás van az autódon. Persze lehet hazardírozni azzal, hogy úgyis minden rendben lesz, de hidd el, nem érdemes.

 

 

Képzeld el, ha például Ausztriában történik baleseted, és ott kell megcsináltatnod az autódat. Itthon sem olcsó mulatság ez, de ott elég borsos árra jöhet ki.  A Casco biztosítások az EU-ban is érvényesek, de bizonyos megkötésekkel. A gépjárműben csak olyan hibák helyreállítását fedezi, mely az azzal való biztonságos hazatéréshez szükséges. Tehát például egy fékjavítást igen, de ha az autó oldalán lévő horpadást kell kiigazítani, azt már nem.

Assistance: kifejezetten külföldi utakra köthető biztosítás, mely mindenképp megéri az árát. Meghibásodás, baleset vagy lopás ellen is védelmet nyújt.  Ha szervizelni vagy elszállítani kell, illetve ha emiatt tovább kell maradnod a szálláshelyeteken, vagy ha el sem jutsz addig, mert útközben kell rögtönöznöd valamit, amíg kijavítják a hibát. Ha pedig olyan mértékű a kár az autóban, hogy tömegközlekedéssel kell hazajutnotok, megtéríti annak a költségeit is.


Biztosítás téli illetve extrémsportokra

Most már egyre több biztosítónál érhetők el külön biztosítások extrém illetve téli sportokra. Korábban erre nem volt lehetőség, hiszen a veszélyesebb, nagyobb kockázatú esetek közé sorolták. Ezek a mozgásformák azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így jogosan merült fel az igény a hozzájuk kötődő biztosításokra is.

Mit tartalmaz?

Egészségügyi segítségnyújtást, betegség-és balesetbiztosítást, felelősségbiztosítást. Kártérítést kaphatsz, ha ellopják a sportfelszerelésedet, ha a síbérletedet baleset miatt nem tudod kihasználni, vagy ha nagy késéssel érsz oda az üdülésre, mert késnek a járatok. Munkatársunkkal viszont mindenképpen egyeztess, hogy személyre szabottan számodra melyik társaságnál, mely biztosítástípus lesz a legmegfelelőbb. Hiszen érhet kellemetlen meglepetés akkor, ha nem tájékozódsz megfelelően. Például ha versenyzel és aközben ér baleset – erre már másfajta, külön extrém sportokra vonatkozó biztosítást kell kötnöd - vagy ha letérsz a kijelölt pályáról és akkor történik veled valami. Hiszen neked is aktívan részt kell venned abban, hogy megelőzd a balesetet, a lopást vagy bármely egyéb káreseményt.

Felkészültél? Indulhat a téli kaland? Készülődés közben azonban gondolj a biztonságotokra is és érdeklődj üzletkötőinknél!


 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Brexit: vajon a te életedre is hatással lesz?

2019. 11 04.

Ezekben a napokban az Egyesült Királyságról beszél még az is, aki sosem járt még Angliában. Először 2016-ban jelentették be és kérvényezték, hogy ki szeretnének lépni az Európai Unióból. Akkor, amikor más tagországok még amiatt örültek, hogy egyáltalán bekerülhettek. Többszörös halasztás, bel-és külpolitikai vonakodás után úgy tűnik, most, három év után meg fog történni. A brit miniszterelnök, Boris Johnson számára látszólag mindegy, hogy megállapodással vagy anélkül távoznak az Unióból, a lényeg, hogy minél előbb. A rendelkezés akár már idén érvénybe léphet.

Elolvasom  
Életmód

Mire jó a kisállat biztosítás?

2018. 01 30.

Amikor egy cicát, vagy kutyát fogadunk magunkhoz, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk adni neki. Minőségi tápot, strapabíró játékot, kényelmes fekhelyet és rengeteg törődést. Ám vannak váratlan helyzetek, amire sem lelkileg, sem anyagilag nem lehetünk eléggé felkészülve. Ilyen egy baleset, vagy egy olyan betegség, aminek a kezelése bizony komoly összegekbe kerül. Jó, ha legalább az anyagiak nem okoznak ilyenkor problémát.

Elolvasom