BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Egyre többen vesznek használt autót, és egyre kevesebben újat?

KGFB 2018. 04 23. CÍMKÉK: #autó, #KGFB, #Biztosítás

Egyes statisztikák szerint az autóvásárlási trendek inkább a használtautó-vásárlás felé tendálnak, és valamelyest csökken az érdeklődés az új gépjárművek iránt. De mi lehet ennek az oka, és milyen hatással lesz ez ránk, autóvásárlókra és tulajdonosokra?


Európában csökkent az újautó-vásárlási kedv

A minap érdekes statisztikát tett közzé a Biztosítási Szemle, az ACEA (European Automobile Manufacturers' Association) legfrissebb méréseire hivatkozva, amelyben közlik, hogy márciusban 1,79 millió új autót értékesítettek Európa-szerte. Ez a szám 5,3 százalékkal alacsonyabb, mint a 2017 márciusában mért adatok.

 

Érdekesség azonban, hogy a statisztikáktól függetlenül Magyarországon éppen fordított tendenciát tapasztalhatunk. Március hónapban mintegy 12 748 új autót regisztráltak, ami 28,5 százalékos növekedést jelent a 2017 márciusában mért adatokhoz képest. A Szemle cikkéből továbbá az is kiderül, hogy csökkenő vásárlási kedv mellett is voltak olyan gyártók, akik képesek voltak növelni az eladásaikat. Ilyen például a Skoda (+4%) vagy a Seat (+9,7%), akik több autót adtak el idén, mint tavalyi év ezen szakaszában.

 

A használt autókat itthon és Magyarországon is szeretik

Továbbra is lendületben van a hazai használtautó-piac, olvashatjuk a Portfolio cikkében, amelyből kiderül, hogy Magyarországon mintegy 175 ezer használt személyautó cserélt tulajdonost. Ez az arány egyébként 11 százalékkal magasabb, mint amit a tavaly ugyanebben az időszakban mért adatok mutatnak.

 

 

A márkák tekintetében érdekes továbbá, hogy az európai piacon “csak” 2,2 százalékos növekedést produkáló Volkswagen Magyarországon mintegy 9,9 százalékpontot javított a korábbi eladásaihoz képest, ezzel pedig megelőzte a 9,8 százalékkal a második helyre kerülő Suzukit. Itt érdemes megjegyeznünk, hogy az európai statisztika új autókra, az itthoni pedig használtakra vonatkozik, azonban kétségtelen, hogy a Volkswagen népszerű autó idehaza.

A biztosítások fontossága továbbra is megkérdőjelezhetetlen

Tapasztalataink szerint bizonyos emberekben él egy tévhit, miszerint a használt autókra nem szükséges kötelező- vagy Casco biztosítást kötni. Ennek díjairól egyébként kalkulátoraink segítségével pontos képet kaphatsz.

 

A gépjárművekre vonatkozó biztosításokat valóban érdemes komolyan venni, hiszen egy esetleges szerencsétlenség bekövetkeztével súlyos anyagi károkat szenvedhetünk, ha nem fordítottunk kellő figyelmet a biztosításra. Egy korábbi cikkünkben pedig azt is elolvashatod, mire érdemes figyelni autóvásárlásnál, ha olcsóbb biztosítást szeretnél.

 

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

KGFB

Minden, amit a baleseti kárbejelentésről tudnod kell – és egy kis plusz

2019. 01 15.

A baleseti kárbejelentő megfelelő kitöltése rendkívül fontos. Ahogyan az is, hogy tudjuk, mit kell tennünk egy balesetet követően. Erről szól ez a cikk, illetve arról, hogyan könnyíti meg mindezt a modern technológia.

Elolvasom  
KGFB

Ezt a 3 kérdést már te is biztosan feltetted a nyári gumikkal kapcsolatban

2018. 05 09.

Az autósok jelentős többsége nem különösebben örül az évszakváltozásoknak. Ez leginkább azért van így, mert télből tavaszba, illetve őszből télbe fordulva rendre le kell cserélniük az autóikon lévő abroncsokat, hogy azok megfeleljenek az adott évszak körülményeinek. Ezzel kapcsolatban a legtöbben ezt a 3 kérdést fogalmazzák meg. Mi pedig megválaszoljuk őket.

Elolvasom