BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Biztonsági tippek nyaraló tulajdonosoknak

Lakás 2019. 02 04. CÍMKÉK: #lakás, #nyaraló, #Biztosítás

Nyaralónk legyen akár egy csodás villa a Balaton közelében, kedves faház vidéken, vagy egy nagyvárosi apartman, mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni, akkor is, amikor az időnk nagy részét máshol töltjük. Mit tehetünk nyaralónk biztonsága érdekében?


Tavasszal sokunkat érhet meglepetés, amikor a hosszú tél után végre elutazunk a víkendházunkhoz. Ilyenkor gyakran szembesülünk azzal, hogy a magára hagyott ház bizony nem olyan állapotban van, mint a legutóbbi látogatásunkkor. Legyen szó csőtörésről, fagytól megrepedt vezetékről, leváló vakolatról, betörésről, ezekre mind anyagi fedezetet nyújthat a megfelelő biztosítás. 

 

Mi a különbség a lakóingatlan és a nyaraló biztosítása között?

Megtalálni a megfelelő biztosítást a nyaralónk számára gyakran okozhat fejfájást. A biztosító cégek általában többet számolnak fel az ilyen jellegű ingatlanok védelméért. Ugyanis a magára hagyott ház nagyobb kockázatot hordoz magában, így a legtöbb szabványos ingatlan biztosítás nem nyújt fedezetet a 30 napon túl nem lakott ingatlanokra. 

Nem csak könnyű célpontot jelenthetnek a betörők számára, hanem a hónapokig ellenőrizetlenül hagyott ház felmerülő problémái, könnyedén megduplázhatják a javítási költségeket. Amennyiben hosszabb időre tervezi távol maradását az ingatlanától, mindenképpen érdemes specialistát felkérnie a megfelelő biztosítási szerződés kiválasztásához.

 

Mit tehetünk az ingatlanunk védelméért, a megfelelő biztosítás megkötésén túl?

Talán a legjobb módja annak, hogy biztonságban tudjuk házunkat, egy szomszéd, vagy közeli ismerőst megkérni, hogy időnként nézzen rá a tulajdonunkra. Egy rendezett kert, karbantartott ház, postaláda időnkénti ürítése, mind kelthetik azt az illúziót, hogy nem egy elhagyatott ingatlanról van szó. Ezen túl, érdemes leszerződni egy biztonságtechnikai céggel, amely riasztás esetén rögtön a helyszínre siet, betörés vagy nagyobb károk elhárítása céljából.

Mi magunk mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy mindent kikapcsolt állapotban hagytunk és bezártunk magunk mögött.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Ezekre a dolgokra mindenképp figyelj, ha nyaralód van, avagy téli felkészítés mesterfokon

2018. 11 08.

Egy nyaraló tulajdonosának lenni rendkívül szórakoztató tud lenni, ám számos felelősséggel is jár. És bár azt gondolnánk, hogy télen kevesebbet kell foglalkoznunk a hétvégi házzal, ez tévedés. Aktuális cikkünkből kiderül, mire kell figyelned, ha nyaralótulajdonos vagy.

Elolvasom  
Lakás

Le- és kinyitható ágyak, fotelek - jobb helykihasználás könnyedén

2019. 07 09.

Minél inkább mennek össze, és drágulnak a lakások, annál fontosabb minden négyzetméter jó kihasználtsága. A legtöbb nappali közepén terpeszkedő kanapéágy és a békebeli három nagy szivacsból álló fotelágyak már korai előfutárai voltak a trendnek, újabban pedig a rejtett hálóhelyek is kezdenek belopódzni a hazai lakásokba. Mind megannyi praktikumot és kalandot rejt.

Elolvasom