BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Így kerüld a csalókat, ha lakáshitelt szeretnél

Lakás 2020. 03 03.

Mindenki életében nagy öröm, amikor ház- vagy lakásvásárlásra adja a fejét. A boldogság azonban némi teherrel is társul. Ugyanis már az ingatlan kiválasztása is nagy feladatot ró ránk, ha viszont hitelt is szeretnénk felvenni, a java csak ezután jön. 


Ki hajlandó várni a pénzére?
 
Hiteles lakásvásárlás esetén jobb, ha felkészülünk arra, hogy minden idegszálunkra szükségünk lesz az elkövetkezendő pár hónapban. Ebben az esetben alapból hátrányból indulunk az ingatlanpiacon. 
 
Az eladók szeretnék minél gyorsabban és tisztábban lebonyolítani az adás-vételt, amire aligha van lehetőségük, ha a vevő nincs birtokában a megfelelő összegnek, és még heteket kell várni arra, hogy a bank a hiányzó pénzt megküldje. Vevőként az első és legfontosabb feladatunk tehát, hogy olyan eladó házat találjunk, ahol a tulajdonos hajlandó várni a pénzére. 
 
 
Banki ügyintéző vagy független tanácsadó?
 
Abban az esetben, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy találunk egy rugalmas eladót, aki a kedvünkért hajlandó várni és velünk együtt végigizgulni a hiteleljárási folyamatot, következő lépésként ki kell választanunk a megfelelő bankot, illetve a számunkra legoptimálisabb jelzáloghitelt.
 
Ha tökéletesen laikusak vagyunk a témában, akkor két lehetőségünk van:
 
  1. körbejárjuk a bankokat és a banki hitelügyintézőktől kérünk információt az elérhető hitelekről, illetve tanácsot a saját lehetőségeinkre nézve;

  2. független hiteltanácsadóhoz fordulunk, aki többes ügynökként sok bankkal kapcsolatban áll és képes letenni elénk egy olyan előzetes kalkulációt, amiből leszűrhető, hogy számunkra mely bank, melyik hitele a legjobb megoldás.

 
Első pillantásra mindkét lehetőség jónak tűnik. A valóság ennél azért árnyaltabb, ebből következően összeszedtük azokat a buktatókat, amire a kétfajta úton számíthatsz.
 
Tanácsadás banki hitelügyintézőtől
 
Ebben az esetben eleve számolhatunk azzal, hogy a tanácsadónk elfogult lesz a saját bankjával szemben és értelemszerűen csak az ott elérhető hiteleket fogja ajánlani nekünk. Nem is bank, sokkal inkább emberfüggő, hogy az adott tanácsadó hajlandó-e szem előtt tartani a mi előnyeinket is?
 
Van, hogy kicsit sem leszünk okosabbak attól, hogy beülünk a bankba és végighallgatjuk a tanácsadót, hiszen tanácsot ugyan nem kapunk, de legalább kinyomtatva a kezünkbe nyomják ugyanazokat a hitelkonstrukciókat, amiket az interneten már ezerszer átbogarásztunk.
 
Ez persze nem szentírás és szerencsénk is lehet egy-egy hitelügyintézővel. Sajnos azonban nem ez az általános tapasztalat. Ha mindenképp banki ügyintézőhöz akarunk fordulni hitelünkkel, megéri több fiókba ellátogatni, vagy adott fiókon belül több ügyintézővel is beszélni, hogy megtaláljuk az emberünket.
 
Ezért éri meg független hitelközvetítő segítségét kérni
 
A független közvetítők egyik nagy előnye, hogy nem kell végigjárnunk a bankokat, ugyanis ők megteszik helyettünk. Ebből kifolyólag fel kell világosítanunk őket az anyagi helyzetünkről, hogy tisztában legyenek azzal, meddig nyújtózkodhatunk. 
 
Egy független közvetítővel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, ráadásul egy olyan, több bank kínálatát is tartalmazó kalkulációt ad a kezünkbe, amit viszonylag egyszerűen tudunk értelmezni. A bankok hitelkínálatából, valamint a mi személyes igényeink és lehetőségeink mátrixából készítik el a számunkra legmegfelelőbb kalkulációt, ezen kívül kedvezőbb ajánlatokat kaphatunk a hitelközvetítői kedvezményeknek köszönhetően és gyorsabb ügyintézési idő várható, hiszen a hitelközvetítők tapasztalatuknak köszönhetően ismerik a „zöld folyosókat”.
 
 
Szeretnél valódi szakmai segítséget kapni? Keress minket, segítünk! Mi kiemelt fontosságot tulajdonítunk a pontos, korrekt tájékoztatásnak, a célunk pedig, hogy ügyfeleink hosszú távon elégedettek legyenek az általuk választott megoldásokkal. Nézz körbe a lehetőségek között ITT!
 
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Milyen feltételekkel veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást? És mi köze van hozzá a biztosításoknak?

2021. 05 05.

Tudta? 2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot is felvehet az államtól otthonfelújítási támogatásként. Természetesen az akár 50%-os mértékű vissza nem térítendő támogatásnak megvannak a szigorú kritériumai, jelen cikkünkkel ezek között segítünk eligazodni. Végül pedig arra is fordítunk egy kis figyelmet, hogy mi a teendőnk a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkkal.

Elolvasom  
Lakás

Neked volt gyerekszobád? És a gyermekednek lesz?

2019. 05 27.

Egy lakás értékét tucatnyi szempont határozza meg. Családként olyan lakásba tudunk és akarunk költözni, amely családoknak való. Ez szükségeltet egy bizonyos négyzetmétert és legalább három szobát (minimum pedig kettőt). Mert a gyerekszoba jó dolog, a gyerekszoba kell. Akár azon az áron is, hogy hálószoba már nem marad (kétszobás lakásnál).

Elolvasom