BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Ilyen árak mellett sosem lesz saját lakásom - vagy mégis?

Lakás 2019. 02 28. CÍMKÉK: #lakás, #lakástakarék, #megtakarítás

Sajnos sokak véleménye az, hogy a jelenlegi lakáspiaci helyzet, illetve a lakosság anyagi nívója a többség számára nem teszi lehetővé, hogy saját lakása lehessen. Kár lenne elvitatni, hogy valóban nem egyszerű feladatról van szó, ám talán mégsem olyan kilátástalan a helyzet, mint azt sokan gondolják.


A helyzet nem a legjobb, de tehetsz ellene

Megfigyelhetjük, hogy a ma élő generációknak két rendkívül erősen berögződött mantrájuk van. Az egyik, hogy nekik már nem lesz nyugdíjuk, a másik, hogy a jelen gazdasági helyzetben saját lakásra sincs esélyük. Ezek azonban csupán féligazságok.

 

Valójában a saját lakás szélesebb rétegek számára is elérhető cél lenne, ahogyan a nyugdíjunkat is képesek lehetünk magunk biztosítani, ehhez azonban egy teljes paradigmaváltás szükséges. Az ugyanis sajnos valóban igaz, hogy a gazdasági helyzet sokak számára nem teszi lehetővé, hogy az elmúlt évtizedekhez hasonló módon lakáshoz jusson. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy minden út lezárult.

A kulcs itt is a megtakarítás

Léteznek bizonyos támogatási formák, amelyek azt kívánják szolgálni, hogy a magyar lakosság minél szélesebb rétege saját lakáshoz jusson. Kizárólag erre alapozni azonban kár lenne, hiszen ezzel teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz. Biztosan rengetegszer hallottad már, hiszen valóban ez az igazság, ha megtakarításod van, biztonságos, nyugodt, kiszámítható életed van.

 

 

Ez éppúgy igaz a nyugdíj esetében, ahogyan a lakásvásárlás berkein belül is. Persze, láthatjuk, hogy néhány nyugati országban sokan már megelégszenek az albérlettel is, de be kell látnunk, ezt a konstrukciót nem a jelen magyar lakhatási kultúra részére teremtették. Napjainkban is sokan élünk albérletben, de hosszú távon valamennyien saját lakást szeretnénk.

 

Ezen céljaink elérését pedig egy biztonságos, tervezhető lakáscélú megtakarítással érhetjük el a legbiztosabban. Hiszen így a saját félretett pénzünk szolgál a lakáshitelünk alapjául, és lényegesen kedvezőbb helyzetből várjuk az otthonteremtést, mintha kizárólag a bankok kedvező hiteleire várnánk.

 

Amennyiben te sem szeretnéd másokra bízni, hogy lesz-e saját otthonod vagy sem, érdemes még ma egy lakástakarék-számlát nyitnod, hogy mielőtt átvehesd álmaid otthonának kulcsát. Természetesen számtalan lehetőség közül választhatsz, és szakértő kollégáink szívesen segítenek is neked a döntésben.

 

Ha szeretnéd, hogy családtagjaid és barátaid is mielőbb lakástulajdonosokká váljanak, oszd meg ezt a cikket, hogy eljusson hozzájuk!

 

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Mit tehetünk árvíz esetén?

2019. 03 25.

Az időjárás kiszámíthatatlansága gyakran hordoz magában veszélyeket. Egy fülledt nyári nap is hozhat magával jégesőt, mely tönkreteheti növényeinket, betörheti ablakainkat, cserepeket verhet le, anélkül, hogy számítanánk rá. Ezzel szemben, az ártér menti ingatlantulajdonosoknak mindig számolniuk kell a lehetőséggel, hogy az időről-időre duzzadó és kiáradó folyók komoly gondokat okozhatnak.

Elolvasom  
Lakás

Így növelheti meg a teret a lakásában!

2020. 10 26.

Az elszállt lakásárak tekintetében nem csoda, ha Ön is egy kisebb lakás mellett döntött a lakásvásárlásnál. Ennek ellenére Önben is felmerülhetett az, hogy nagyobb lakást szeretne magának. Szerencsére ehhez nem kell másik ingatlan után néznie, hiszen pár praktika segítségével könnyedén megnövelheti optikailag a teret egy szűkös, budapesti lakásban is.

Elolvasom