BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

3 hiánypótló biztosítási tipp kezdő vállalkozások számára

Vállalkozóknak 2018. 02 12.

Az indulás egyetlen cég számára sem könnyű. Előrelátó és tudatos tervezéssel azonban számos kockázati tényezőt kizárhatsz a jövőre nézve. Aktuális cikkünkben három gyakorlati tanáccsal látjuk el azokat, akik vállalkozás alapítására adták a fejüket.

Arról már volt szó egy korábbi cikkünkben, hogy a vállalkozók számára éppen annyira fontos a megfelelő biztosítás megkötése, mint a magánszemélyek esetében. Arról azonban nem beszéltünk, hogy egy induló vállalkozásnak konkrétan mire kell figyelnie, mielőtt belevágna az üzleti életbe.
 


1. Készíts SWOT-analízist
Igen, a SWOT-analízis valóban nem a legmodernebb kockázat feltárási módszer, azonban még ma is remekül meghatározhatod vele, hogy a jövendőbeli vállalkozásodnak milyen esetleges kockázatokkal, krízishelyzetekkel kell majd szembenéznie. A SWOT-elemzés során fel kell térképezned a vállalkozásod erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, illetve a rá leselkedő veszélyeket is.Ha ugyanis elvégzed az elemzést, pontosan látni fogod, hogy melyek azok a kockázati tényezők, amelyekre hiába készülsz előre, nem védekezhetsz ellenük. Ilyen például a mezőgazdasági cégek esetében a viharkár. Hiába vagyunk tisztában azzal, hogy a nyári termést tönkreteheti a jégeső, a természeti jelenségekre nincs ráhatásunk. Ezért erre a kártípusra biztosítást kell kötni.

2. Otthoni vállalkozás esetén is gondoskodnod kell a biztosításról
Sokan gondolják azt, hogy az egyszemélyes, lakóhelyre bejelentett vállalkozásoknak nincs szükségük biztosításra. Tegyük fel azonban, hogy tűz üt ki a lakásban. A lakásbiztosításod feltehetőleg fedezi a berendezésekben, bútorokban és egyéb ingóságaidban keletkezett kárt, azonban nem biztos, hogy kiterjed az otthon tárolt raktárkészletre. Érdemes tehát átnézned, milyen feltételekkel kötöttél lakásbiztosítást, és ennek megfelelően dönteni a továbbiakról.


3. Az egyre népszerűbb online vállalkozásoknak is ajánlott biztosítást kötniük
Valamennyi online vállalkozás digitális adatbázisban gyűjti vásárlói és ügyfelei személyes és pénzügyi adatait. A hackerek pedig éppen ezekre vadásznak. Különféle kártékony programok és zsaroló vírusok segítségével keserítik meg a sikeres online vállalkozók életét. Ezért egyfelelől mindenképpen gondoskodnod kell a megfelelő kibervédelemről, másfelől pedig érdemes tehát felelősségbiztosítást kötnöd, hogy az esetlegesen bekövetkező támadást követően ne menjen csődbe a céged.

Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket! Amennyiben a jövőben szeretnéd, ha a te kérdéseid is megválaszolásra kerülnének, jelezd kommentben vagy írj nekünk üzenetet, hogy pontosan miről olvasnál szívesen!

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Van mentőöv a viharkárt szenvedett gazdák számára

2018. 03 28.

A viharkárok mindig is az őstermelők és a mezőgazdasági vállalkozók egyik legádázabb ellenségei voltak. Nincs ez másképpen napjainkban sem. A tavalyi nyár során mintegy 103 539 vihar, beázás, jégverés és felhőszakadás okozta kárt jelentettek, és ezek nagy része bizony konkrét megélhetéseket veszélyeztetett. A biztosítások azonban a legtöbb káresetet fedezik.

Elolvasom  
Vállalkozóknak

A 3 legjobb biztosítási forma vállalkozások számára

2018. 02 08.

A különféle biztosítási csomagok nem csupán magánszemélyek számára garantálnak védőhálót a váratlan helyzetek esetén. Vállalkozóként és cégtulajdonosként is számtalan lehetőség közül választhatunk, melyek a későbbiekben akár meg is menthetik cégünket. Eláruljuk, melyek a legnélkülözhetetlenebb biztosítási formák egy vállalkozás életében.

Elolvasom