BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Nem könnyű eligazodni a mezőgazdasági biztosítások között

Vállalkozóknak 2018. 01 30.

Egy gazdaság stabilitása könnyedén veszélybe kerülhet különböző természeti katasztrófák, klimatikus változások, vagy akár haszonállati, növényi megbetegedések által. A gazdasági válságok okozta piaci viszonyok módosulása is fenyegethetik a termelési területek életképességét. A megfelelő biztosítás képes rugalmasan reagálni a környezet által diktált változásokra, illetve előállni megfelelő kockázat- és válságkezelési stratégiákkal.


A mezőgazdaság országunk több régiója számára fő megélhetési forrást jelent, továbbá kiemelt szerepet játszik nemzetgazdaságunk építésében. Ezért több biztosítótársaság kiemelt fontosságúnak tekinti a gazdálkodók értékeinek védelmét.

A szakértők segíthetnek a megfelelő biztosítás kiválasztásában

Nem könnyű eligazodni a különböző dimenziók között, amelyek befolyásolhatják egy gazdaság növekedését. Köztudott például, hogy az időjárás fontos termelési tényező, valójában nagy hatással lehet a bevételek alakulására. Sajnos e termelési tényező nehezen szabályozható. Az utóbbi évek, hőingadozásai, aszályai és árvizei nem voltak kedvezőek a mezőgazdaságunkra.

Ugyanúgy okozhat gondot, egy mezőgazdasági eszköz, jármű, műszaki berendezés, termelésből való kiesése, amortizációja.  A különböző biztosítási társaságok alkalmazott díjai és szerződési feltételei között nem egyszerű megtalálni a megfelelő megoldást, ezért a kockázatok elkerülése érdekében érdemes szakértőhöz fordulnunk. Egy szakember segítségünkre lehet a megfelelő biztosítási társaság és szerződés kiválasztásában egyaránt.

Mezőgazdasági biztosítások típusai

A mezőgazdasági biztosítások alapvetően három típusba sorolhatóak:

Növénybiztosítások: a növényeket súlytó természeti és egyéb katasztrófák hatásainak enyhítésére köthető.
Állatbiztosítások: ide sorolhatók az állatokat érintő járványok, betegségek és balesetek által okozott károkra köthető biztosítások.
Vagyonbiztosítások: termelői eszközökre és vagyontárgyakra köthető biztosítás.

Díjtámogatott növénybiztosítások

Minden évben lehetőség nyílik díjtámogatott növénybiztosítás igénylésére, melynek pályázatát elektronikusan lehet benyújtani. A biztosítást kizárólag a MVH regisztrációs számmal rendelkező földhasználók köthetik. Maximálisan 65 %-os díjtámogatást érhető el tender győztesei számára, mely a következő károk enyhítésére biztosít: tűz, jég, vihar, őszi, téli, tavaszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

A 3 legjobb biztosítási forma vállalkozások számára

2018. 02 08.

A különféle biztosítási csomagok nem csupán magánszemélyek számára garantálnak védőhálót a váratlan helyzetek esetén. Vállalkozóként és cégtulajdonosként is számtalan lehetőség közül választhatunk, melyek a későbbiekben akár meg is menthetik cégünket. Eláruljuk, melyek a legnélkülözhetetlenebb biztosítási formák egy vállalkozás életében.

Elolvasom  
Vállalkozóknak

Lojális munkavállalók, avagy hogyan tartsd meg a legjobb munkatársaid dolgozói juttatások segítségével

2018. 07 30.

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetsz el eredményeket ezeken a területeken. Ebben a cikkben azt szeretnénk megmutatni neked, hogy a különféle dolgozói juttatások hogyan segítik az ezzel kapcsolatos célkitűzéseid.

Elolvasom