BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Van mentőöv a viharkárt szenvedett gazdák számára

Vállalkozóknak 2018. 03 28.

A viharkárok mindig is az őstermelők és a mezőgazdasági vállalkozók egyik legádázabb ellenségei voltak. Nincs ez másképpen napjainkban sem. A tavalyi nyár során mintegy 103 539 vihar, beázás, jégverés és felhőszakadás okozta kárt jelentettek, és ezek nagy része bizony konkrét megélhetéseket veszélyeztetett. A biztosítások azonban a legtöbb káresetet fedezik.


A tavalyi évben sem kímélték a magyar lakosságot a viharok


A Portfolio összesítő cikkéből kiderül, hogy 2017-ben több mint 103 ezer lakossági ingatlanokban esett, viharok okozta káresemény után fizettek a hazai biztosítók. A kártérítések összege az említett esetek után csaknem 6 milliárd forint összeget tett ki. És ezek még csak az ingatlanokban esett károk, a mezőgazdasági káresetekről ez az összegzés nem ejt szót.


A viharkárt szenvedő gazdákat is kártalanítják


A Biztosítási Szemle értesülései szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) mintegy százmillió forintból jövedelempótló támogatást nyújt a tavaly októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek.

Ezzel nyilvánvalóan még nem oldódik meg minden gazda problémája, azok viszont, akikre vonatkozik a kezdeményezés, fellélegezhetnek. Azonban nem végleg. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a teljes mértékben kiszámíthatatlan viharkárokat nem lehet megelőzni, azonban kellőképpen fel lehet rájuk készülni, hogy probléma esetén a gazdák kármentesíthessék magukat.


Hogyan érdemes belekezdeni a kármegelőzésbe?


Sajnos egy mezőgazdasági földterület nehezebben védhető, mint a saját otthonunk. Ezért nem léteznek olyan praktikák, amivel felkészülhetnénk a hirtelen lecsapó viharra. Létezik azonban egy megoldás, amely bár a termést nem menti meg az időjárási viszontagságoktól, a kár okozta terheket leveheti a gazdák válláról.

Ez a megoldás pedig nem más mint a mezőgazdasági biztosítás megkötése. Ugyanis ma már különböző biztosításokat köthetünk termőföldekben, illetve az ezeken termesztett növényekbe keletkezett kár terheinek mentesítésére.

Ha pedig túl átláthatatlannak gondolod a mezőgazdasági biztosítások rengetegét, érdemes elolvasnod a témában írt tájékoztató cikkünket, vagy egyenesen szakértő kollégáinktól is kérhetsz segítséget, hogy garantáltan a legjobb mezőgazdasági biztosítást válaszd.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is profitálhassanak az itt leírtakból!

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Lojális munkavállalók, avagy hogyan tartsd meg a legjobb munkatársaid dolgozói juttatások segítségével

2018. 07 30.

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetsz el eredményeket ezeken a területeken. Ebben a cikkben azt szeretnénk megmutatni neked, hogy a különféle dolgozói juttatások hogyan segítik az ezzel kapcsolatos célkitűzéseid.

Elolvasom  
Vállalkozóknak

3 hiánypótló biztosítási tipp kezdő vállalkozások számára

2018. 02 12.

Az indulás egyetlen cég számára sem könnyű. Előrelátó és tudatos tervezéssel azonban számos kockázati tényezőt kizárhatsz a jövőre nézve. Aktuális cikkünkben három gyakorlati tanáccsal látjuk el azokat, akik vállalkozás alapítására adták a fejüket. Arról már volt szó egy korábbi cikkünkben, hogy a vállalkozók számára éppen annyira fontos a megfelelő biztosítás megkötése, mint a magánszemélyek esetében. Arról azonban nem beszéltünk, hogy egy induló vállalkozásnak konkrétan mire kell figyelnie, mielőtt belevágna az üzleti életbe.  

Elolvasom